RSS

Samlade texter om Internationella kvinnodagen av klass A1b

Efter skolans firande av Internationella kvinnodagen fick eleverna i Allmän kurs 1b skriva lite kort om vad som hände på skolan under dagen. Här är resultatet:

Internationella kvinnodagen firades med glädje
Den 8 mars 2013 år firade alla kvinnor på Kvinnofolkhögskolan den Internationella kvinnodagen. Över 50 deltagare, från olika länder och kulturer, kom till skolan för att fira den här dagen. Den var stor fest med dans och god mat som deltagarna hade tagit med sig. Skolan bjöd alla gäster på 14 stycken goda feministiska tårtor. Hela dagen hölls olika aktiviteter i skolan t.ex. föreläsning, filmer, workshops, tårtdekoration och feministiskt självförsvar.

Karina Samga- kluj, (kvinnodagbladet 9-03 2013)

En praktisk metod mot våld
Internationella kvinnodagen2013 firades på Kvinnofolkhögskolan. Där lärde sig deltagarna med hjälp av en lärare en ny metod som heter feministiskt självförsvar. Feministiskt självförsvar handlar om hur kvinnor ska kunna känna sig säkra I samhället och I hemmet. Våld mot kvinnor har ökat i hela världen, alltså behöver kvinnor försvara sig mer. Genom feministiskt självförsvar lär sig kvinnor hantera olika former av våld och trakasserier. De får träna på att försvara sig utan att behöva vara starka och ha mycket kunskap om kampsport.

Shirin Azizi


Speciell dag firades

Den 8 mars 2013 firades Internationella kvinnodagen på Kvinnofolkhögskolan. Dagen firades för att uppmärksamma kvinnors rättigheter och kvinnors situation I världen. Det var lärarna och deltagarna från olika grupper som firade tillsammans. Det firades med olika filmer, föreläsning, workshops, tårtdekoration och fest med olika maträtter. I slutet av dagen dansade nästan hela skolan tillsammans.

Hima Akran Taieb


Internationella kvinnodagen

Den Internationella kvinnodagen firades över hela världen, fredagen den 8 mars. På Kvinnofolkhögskolan firades denna dag med 14 st fint dekorerade tårtor som var gjorda av deltagarna på skolan. När tårtorna var klara, blev de fotograferade och filmade av de ca 100 personerna som firade tillsammans i skolans matsal. På skolan hade man också film, föreläsningar, dans och mat. Syftet med Internationella kvinnodagen är att uppmärksamma jämställdhet och kvinnors situation I världen.

Soud Bin Zreba

 


Din kommentar